Soms wil je wel eens dingen in je leven veranderen: je woonwensen veranderen ook in de jaren. Je wilt bijvoorbeeld iets aanpassen aan je huis of je wilt je huis zelfs uitbreiden. Om je huis aan je woonwensen aan te passen, moet je huis verbouwd worden. Bij zo’n verbouwing komt veel kijken en je moet bijvoorbeeld na gaan denken over de financiering van de verbouwing.

Er zijn verschillende manieren om je verbouwing te financieren. We hebben de drie meest voorkomende opties op een ritje gezet.

1. Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening waarbij je vooraf een groot bedrag leent. Je kunt een bedrag lenen tussen de 15.000 en 30.000 euro. De looptijd wordt direct vastgesteld, want je moet bedrag binnen 7 jaar terug betalen. Over het geleende bedrag betaal je rente. Deze rente wordt vooraf vastgesteld en is afhankelijk van het bedrag dat je wilt lenen. Het geleende bedrag wordt door de kredietverstrekker in één ter beschikking gesteld. Elke maand betaal je een bedrag terug. Het maandbedrag is afhankelijk van de looptijd en het geleende bedrag.

2. Hypotheek wijzigen

Veel mensen sluiten een hypotheek af als ze een woning gaan kopen. Het is mogelijk om je hypotheek te wijzigen voor een verbouwing. Voor meer informatie over het wijzigen van je hypotheek kun je het beste contact opnemen met degene die jou de hypotheek heeft verstrekt.

3. Doorlopend krediet

Doorlopend krediet kan gezien worden als een flexibele lening waarbij het bedrag vooraf niet wordt vastgesteld Je spreekt vooraf een kredietlimiet af en je kunt gedurende looptijd ook meer geld bij lenen. De looptijd staat ook niet van te voren vast, dit is afhankelijk van het bedrag dat je leent. Je betaalt ook alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk hebt geleend. Het bedrag betaal je per maand terug en is afhankelijk van het bedrag dat je leent. Leen je er geld bij, dan gaat je maandbedrag omhoog. Je kunt ook vroegtijdig aflossen, waardoor je maandbedrag weer naar beneden kan gaan.

Welke lening is nu precies voor jou perfect? Je kunt hier achter komen door een lening simulatie te doen. Deze simulatie geeft jou alle informatie over geld lenen die je nodig hebt. Daarnaast berekent de simulatie ook nog eens alles voor je.