Er zijn verschillende manieren waarop je de klussen kunt financieren. Als je het geld al op je rekening hebt staan, is de financiering niet het probleem. Maar wat als je het geld niet hebt en het toch moet gebeuren? Je kunt ook geld lenen voor een verbouwing. Er zijn verschillende soorten leningen. Hieronder worden twee leningen uitgelicht die vaak gebruikt worden om een verbouwing te financieren.

1. Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening waarbij je een vast bedrag leent. Je kunt een bedrag lenen tussen de 2.500 en 50.000 euro. Dit bedrag wordt eenmalig verstrekt en vanaf dat moment dien je het geld gaan terug betalen. Op het moment dat het geld gestort is, kun je er geen extra geld meer bij lenen De rente en het aflostermijn wordt vooraf vastgesteld. Elke maand dien je een bedrag af te lossen. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van het aflostermijn. Als je voor een lang aflostermijn kiest, is je maandbedrag lager.

2. Doorlopend krediet

Doorlopend krediet kan gezien worden als een flexibele manier van geld lenen. Je leent namelijk niet vooraf een vast bedrag. In plaats van een vast bedrag spreek je een maximum bedrag af dat je kan lenen. Het maximale bedrag dat je kunt lenen is afhankelijk van je inkomen en van de instelling waar je geld wilt lenen. Je kunt dan onbeperkt geld op nemen tot je het maximum hebt bereikt. Kom je niet tot het maximale bedrag? Geen probleem! Je hoeft het dan ook niet terug te betalen. Je betaalt uiteindelijk alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk geleend hebt. De rente wordt nooit vooraf vastgesteld en is variabel tussen de 1% en de 3%. Het geleende bedrag moet je per maand terug betalen, maar het is vrij hoeveel je per maand wilt terug betalen. Het is ook mogelijk om in één een groot bedrag af te lossen.

Welke van de twee voor jou geschikt is, is afhankelijk van je inkomen en welke klussen je wilt laten doen. Vergelijk voordat je een lening afsluit altijd verschillende instellingen en bekijk goed welke voor jou het beste is. Geld lenen kost ook geld, dus het moet een verstandige keuze zijn!