Het verkopen van je huis kan behoorlijk wat tijd, energie en frustratie opleveren. Om je huis snel te verkopen, kan je onze tips ten harte nemen om je woning verkoop-klaar op te leveren. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat niet iedereen dezelfde smaak heeft, ga daarom zoveel mogelijk mee met de smeek van de menigte.

Voorkant

De voorkant of voortuin van het huis is de eerste indruk die potentiele kopers krijgers, dit is dus misschien wel het belangrijkste onderdeel. Want wanneer de eerste indruk niet goed is, zal men alleen maar op zoek gaan naar elementen die de eerste indruk bevestigen. Maar dit geldt natuurlijk ook als de eerste indruk goed is!

Zorg voor genoeg planten en kleur in de voortuin. Bloemen en planten geven al snel wat extra’s aan je huis en zijn bovendien tijdloos. Een trend van nu zijn grote donkere tegels, dit zorgt al snel voor een rustige uitstraling.

Woonkamer

De woonkamer is de plek waar het meest wordt geleefd en dus is deze plek minstens zo belangrijk als de voortuin. Geef de woonkamer een zo ruim en rustig mogelijke uitstraling. Laat geen dingen op de grond slingeren en haal het desnoods even weg bij de bezichtiging. Zorg er tevens voor dat er geen snoeren duidelijk in het zicht liggen. Zet er een plant voor of haal ook het desbetreffende apparaat desnoods weg.

Een truc om een woonkamer ruimer te laten ogen, is om gebruik te maken van spiegels. Vooral door op een lange muur een spiegel horizontaal op te hangen, lijkt de ruimte al snel groter.

Slaapkamer

Na de woonkamer, zal de meeste tijd worden doorgebracht in de slaapkamer. Een goede nachtrust is belangrijk voor mensen. Zorg daarom voor een rustige uitstraling. Haal persoonlijke spullen weg, die een negatieve invloed kunnen hebben op de rustige uitstraling en de ruimte.